Meditasyon
Meditasyon kısacası odaklanmak demektir. Her türlü bilimsel kavramlardan soyutlayarak yazacağım bu konu her kesimden insanın anlayacağı biçimde olacak.
Meditasyon ruhsal olarak dinginleşmek, odak noktasını geliştirmek ve psişik yeteneklerin açığa çıkmasını sağlamak için bir araçtır. meditasyon 7 den 70 e herkesin yapabileceği basit bir yöntemdir. Gerek vucut dinlendirme gerekse teknikler uygulayarak farklı alanlarda gelişme için yapılabilecek temel faaliyettir. Aslında hiç birşey yapmamak ta denilebilir.
Şimdi çok ama çok basit bir tarif vereceğim.
Meditasyon için rahat bir yer seçiyoruz. ister yeterek ister oturarak kendinizi rahat hissettiğiniz bir yere yerleşin. Sonra bir kaç tane derin nefes alıp verin.
derin nefeslerden sonra doğal nefes alışverişinize geçtiğinizde odağınızı nefesine getirin. herhangi bir şey düşünmeyin ama bunun için kendinizi de zorlamayın. eğer aklınıza düşünceler geldiyse onları göndermeye de çalışmayın. sadece yönlendirmeden izleyin böyle yaparsanız vucut frekansınız istenilen düzeye gelir ve transa geçmeye başlarsınız. Trans bedene faydalı bir frekans halidir.
beta alfa delta ve teta frekans seviyeleri vardır beynin. bunlar ayrı birer araştırma konusudur. Ama bunları da özetle söyleyeyim;
- Günlük hayattaki yaşantımızda beta frekansındadır beyin
- uyku uyanıklık arasında yada hafif rahatlama veyaa dalma esnasında alfa frekansı
- Uyku esnasında delta frekansında
meditasyonu günlük 15 dk yapabilirsiniz.
odaklanma kabiliyetiniz artar, zihinsel fonksiyonlarınızda farkedeceğiniz gelimeler yaşarsınız, vucudun stres düzeyini kontrol edebilir hale gelirsiniz. Ve frekansınızı artırmaya yardımcı olur.
Meditasyon yapacağına namaz kıl diye söyleyenler bu olayı yanlış anlamışlardır.meditasyon ibadet yerine yapılan bir faaliyet değildir. Belki de ibadet esnasında olması gereken odaklanmaya etkisi bile olur.
Meditasyondayken 3. gözü aktif hale getirmek için bir pratik vereceğim;
3. gözden gelen çivit mavisi bir ışığı zihninizde hissedin.
- gözünüzü kapatıp alnınızın tam ortasına odaklanın.
- bu ışığın 1 dk kadar 3. gözünüzden akmasına izin verin.
- bu çalışmayı sürekli yaparak zihninizde görüntü belirmesini sağlayın.
- aklınızda herhangi bir soru olduğnda da bunu yapabilir hislerinize danışabilirsiniz.
- olumlu cevaba ithafen bir sembol olumsuza ithafen başka bir sembol oluşturabilirsiniz.
bu konularda aceleci olmayın
tasavvufta bu tarz odaklanma durumuna rabıta deniliyor.
- Bugün bu yazıyı yazmaya niyet ettiğim için belki biraz aceleye getirmiş olabilirim kusura bakmayın. Biraz hızlıca yazdım ve öz bilgiyi dolaylı anlatımlardan uzak şekilde anlatmaya çalıştım . sorularınız olursa her zaman beklerim.
Hiç yorum yok: